Pharma Nord

Sorteer op:

Pharma Nord is één van Europa's leidende fabrikanten van voedingssupplementen en kruidenpreparaten. Het bedrijf ontwikkelt, vervaardigt en verkoopt wetenschappelijk gefundeerde voedingssupplementen, kruidenpreparaten en geneesmiddelen gebaseerd op een optimale biologische beschikbaarheid, veiligheid en documentatie.

De onderzoeksdatabase van Pharma Nord bevat meer dan 9.000 wetenschappelijke studies – inclusief een groot aantal onderzoeken die met eigen preparaten zijn uitgevoerd. De database is de hoeksteen van de productontwikkeling.

Pharma Nord, met zijn productiefaciliteiten en hoofdkantoor in Denemarken, is in bijna 50 landen verkrijgbaar. De producten van Pharma Nord zijn via 25 dochtermaatschappijen en 20 business partners vertegenwoordigd in Europa, het Midden-Oosten en in de snel groeiende markten van Azië, Rusland en de Verenigde Staten.

Pharma Nord is een besloten vennootschap.
 

Deense kwaliteit

Pharma Nord vervaardigt voedingssupplementen en kruidenpreparaten in Denemarken die voldoen aan de strikte Deense wetgeving. Omdat deze wetgeving de strengste is in Europa zijn de producten van een hoog en geborgd kwaliteitsniveau. Door de toenemende populariteit van deze kwaliteits-
producten heeft Pharma Nord zijn productiefaciliteiten in Denemarken uitgebreid en de productie niet naar lage lonen landen verplaatst. Recentelijk is een nieuwe fabriek met productie- en opslagfaciliteiten geopend in Vojens, ongeveer 50 km ten noorden van de Deens-Duitse grens. Met deze uitbreiding kan Pharma Nord zijn huidige productiecapaciteit verdrievoudigen en voldoen aan toekomstige groei en ontwikkeling.
 

Een sterk merk

Pharma Nord is in vele landen een bekend merk geworden. Vooral dankzij het karakteristieke design met het bekende “kwaliteitslogo”, de gouden vijzel met het opengewerkte “kijkgat” naar de producten in de verpakking, de exclusieve doosjes met de zilveren rand en het uniforme Bio-concept. Consumenten, detaillisten en medewerkers in de gezondheidszorg associëren deze kenmerken met gedegen onderzoek, hoge biologische beschikbaarheid en veiligheid. Ze zorgen ervoor dat de Pharma Nord producten een vaste plaats krijgen op een markt die vaak door trends wordt beheerst. Niet voor niets heeft de internationale Superbrand Council Pharma Nord uitgeroepen tot “Superbrand 2007”.
 

Nutraceutical Industry

Pharma Nord en een aantal collega’s uit de branche hebben de Nutraceutical Industry (NI) opgericht, een vennootschap van vooraanstaande nutraceutische leveranciers.

Hoofddoel van de NI is om de kloof tussen de twee scherp gescheiden sectoren van farmaceutische geneesmiddelen en voeding te overbruggen. Sven Moesgaard, directeur technische zaken van Pharma Nord, staat aan het hoofd van de Nutraceutical Industry.
 

Geschiedenis van Pharma Nord

Pharma Nord werd in 1982 opgericht door de twee huidige eigenaren, Eli Wallin en Sven Moesgaard, die zijn begonnen met de import van een Brits selenium product. Dit product werd vrij snel verder ontwikkeld tot het bekende product Bio-Seleen+ Zink, dat nog steeds een hoeksteen is van het productassortiment.

Het onderliggende idee van Pharma Nord was om de tekortkomingen van de moderne voeding te compenseren door middel van voedingssupplementen met een hoge biologische beschikbaarheid en een goed gedocumenteerde werking. Bio-Seleen+Zink verwezenlijkte deze filosofie met succes in één enkel product en legde de basis voor de eerste dochterondernemingen die in Zweden, Engeland en Finland werden gevestigd.

In de loop der jaren heeft Pharma Nord de reputatie opgebouwd van een innoverende en vooruitstrevende speler op de markt. Pharma Nord was het eerste bedrijf dat co-enzym Q10 op de Europese markt heeft geïntroduceerd. Het product Bio-Quinon Q10 werd in 1990 gelanceerd en is uitgegroeid tot één van de bekendste Q10 producten ter wereld. Dit is slechts één van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat Pharma Nord vooroploopt bij het omzetten van nieuwe kennis in nieuwe producten.

De Pharma Nord producten worden momenteel verkocht in meer dan 50 landen. Ongeveer 85% van de producten is in één of meerdere landen geregistreerd als geneesmiddel. Daarom worden alle producten zonder uitzondering vervaardigd volgens de huidige GMP richtlijnen (Good Manufacturing Practice).
 

Erkenning en awards

De combinatie van gedocumenteerde producten en verkopen via drogisterijen en apotheken heeft Pharma Nord aanzienlijk succes en wereldwijde erkenning opgeleverd. In de loop der jaren heeft Pharma Nord een aantal eervolle onderscheidingen op verschillende gebieden mogen ontvangen van de handel en retailorganisaties.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x